1. Το πρόγραμμα

  routes-board.png

  Καλώς ήλθατε στο πρόγραμμα «Διαδρομές στη διδασκαλία της νέας ελληνικής γλώσσας» (ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ) που αφορά την από απόσταση επιμόρφωση των διδασκόντων την ελληνική ως ξένη ή δεύτερη γλώσσα.

  Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους στο πλαίσιο της πράξης 54 που υλοποιεί το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας με τίτλο: Υποστήριξη και ποιοτική ανάδειξη της διδασκαλίας/εκμάθησης της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

  Οι ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ υλοποιούνται ως μαθήματα εκπαίδευσης/κατάρτισης/επιμόρφωσης των διδασκόντων την ελληνική ως ξένη/δεύτερη γλώσσα από το 2007. Από τον 6ο κύκλο εφαρμογής τους οι ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ αφορούν τρεις διαφορετικές μα και συγκλίνουσες κατευθύνσεις επιμόρφωσης από απόσταση, που θα υλοποιούνται σε τρεις διαφορετικούς κύκλους:

  1. Τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας εκτός Ελλάδας.

  2. Τη διδασκαλία της ελληνικής σε αλλοδαπούς εντός Ελλάδας.

  3. Τη διδασκαλία της ελληνικής για αποσπασμένους καθηγητές και φοιτητές νεοελληνικών τμημάτων εκτός Ελλάδας.

  Με αυτόν τον τρόπο το πρόγραμμα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μαθησιακών αναγκών του κάθε κοινού-στόχος, ενώ προσβλέπει στην αποτελεσματικότερη δυνατή κατάρτιση των διδασκόντων με βάση τις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους. Έτσι, στο πλαίσιο των τριών αυτών εκπαιδευτικών προγραμμάτων συζητούνται γενικά και ειδικά θέματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας με σκοπό τη συμπερίληψη των πιο ουσιαστικών ζητημάτων που απασχολούν την τάξη του γλωσσικού μαθήματος.

  Παράλειψη κατηγορίες μαθημάτων

  Κατηγορίες μαθημάτων


  Παράλειψη ενημέρωση

  Ενημέρωση

  Φωτογραφία Άννα Κοκκινίδου
  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-12 ΕΤΩΝ
  από Άννα Κοκκινίδου - Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2015, 03:18 μμ
   

  Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου 2015, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διδακτική των Γλωσσών και Νέες Τεχνολογίες στη Γλωσσική Επικοινωνία» του Τομέα Γλωσσολογίας και Διδακτικής του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας οργανώνει Εργαστήρι Γλωσσικής Αφύπνισης για παιδιά από 5 έως 12 ετών. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου Γλωσσικής Αφύπνισης οι λιλιπούτειοι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν διάφορες γλώσσες και πολιτισμούς, να συνειδητοποιήσουν τις σχέσεις μεταξύ των γλωσσών και να αναπτύξουν διαπολιτισμική και πολυγλωσσική συνείδηση μέσω αναστοχαστικών διαδραστικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών.

  Κοινό: Παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Το εργαστήρι μπορούν να παρακολουθήσουν και οι γονείς.

  Ημερομηνία: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, 10.00-14.00

  http://www.auth.gr/news/events/19278

   
  Φωτογραφία Άννα Κοκκινίδου
  ΥΛΙΚΟ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
  από Άννα Κοκκινίδου - Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2015, 03:07 μμ
   

  Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

  σας ανακοινώνουμε ότι το αποθετήριο του προγράμματος θα εμπλουτίζεται με ποικίλο υποστηρικτικό   υλικό (οπτικοακουστικό υλικό, επιστημονικά άρθρα, διδακτικές προτάσεις, σώματα κειμένων μη φυσικών ομιλητών, κλπ) έως το τέλος του 2015.

   
  Φωτογραφία Άννα Κοκκινίδου
  Έκδοση πιστοποιητικών των ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ και ενδιάμεσες βεβαιώσεις
  από Άννα Κοκκινίδου - Δευτέρα, 24 Αύγουστος 2015, 01:13 μμ
   

  Αγαπητοί συνάδερφοι και φίλοι,

  λόγω διαδικαστικών ζητήματων που ανάγονται στο ρυθμιστικό πλαίσιο του ΕΣΠΑ, υπάρχουν κάποια θέματα σχετικά με την αποστολή των πιστοποιητικών/ Η αποστολή θα αρχίσει, ως είπαμε, στα μέσα Σεπτέμβρη. Για τις Διαδρομές Α, δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τελικής έκδοσης για όλες τις ενότητες της επαναληπτικής, γνωρίζουμε, όμως, για μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων ότι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την επιμόρφωση.

  Συνεπώς: αν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για τη χορήγηση του πιστοποιητικού, με μήνυμά σας στο programma.diadromes@gmail.com και τίτλο "Βεβαίωση παρακολούθησης ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α ή Β ή Γ" μπορείτε να μας στείλετε αντίστοιχο αίτημα. Αν είστε Θεσσαλονίκη ή κάποιος οικείος/φίλος σας είναι στη Θεσσαλονίκη ΚΑΤΟΠΙΝ αιτήματος μπορείτε να έρθετε να παραλάβετε το πιστοποιητικό από το ΚΕΓ.

  Η "έσχατη" λύση είναι η αποστολή του πιστοποιητικού με δική σας χρέωση, αλλά συνιστούμε να περιμένετε την κανονική αποστολή του πιστοποιητικού ή να αιτηθείτε την έκδοση βεβαίωσης, που υπέχει τη θέση πιστοποιητικού μέχρι να λάβετε το πρωτότυπο έγγραφο.

  Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε για το ΜΔΕ και χρειάζεστε τη βεβαίωσή σας, παρακαλούμε να μας στείλετε και πάλι σχετικό αίτημα! Είμαστε στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστεί.

  Με εκτίμηση,

  Άννα Κοκκινίδου.

  Υπεύθυνη Διαχείρισης των ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ.

   
  Φωτογραφία Άννα Κοκκινίδου
  Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης: Σύμπραξη ΚΕΓ με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
  από Άννα Κοκκινίδου - Τετάρτη, 12 Αύγουστος 2015, 10:36 μμ
   

  Αγαπητοί συνάδερφοι,

  με χαρά σας ανακοινώνουμε πως το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (φορέας υλοποίησης των ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ και επιστημονικός φορέας του ΥΠΠΑΙΘ για την ελληνόφωνη/ελληνόγλωσση εκπαίδευση), σε σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, οργανώνουν, για πρώτη φορά κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, τον κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

  Το ΚΕΓ, με την δεκαετή σχεδόν εμπειρία του στην επαγγελματική κατάρτιση διδασκόντων μέσω των ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ και τον καταστατικό του ρόλο στην εκπαίδευση των τελευταίων για τη διδασκαλία της ελληνικής ως Γ2, συμπράττει με ένα αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα για την οργάνωση ενός άρτιου μεταπτυχιακού προγράμματος. Το εν λόγω πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών συμπληρώνει και εμβαθύνει τις γνώσεις των διδασκόντων σε όλες τις σημαντικές θεματικές ενότητες, ενώ στους κόλπους του συνεργάζονται καταξιωμένοι διδάσκοντες, κάποιους εκ των οποίων  συναντήσατε και στις ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.

  Σας παραπέμπουμε στο συνημμένο ενημερωτικό υλικό με τη σημείωση πως οι απόφοιτοι των ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ, με το τεκμήριο πως ήδη έχουν λάβει σημαντική κατάρτιση, θα έχουν αναγνώριση της επιμόρφωσής τους στο πλαίσιο του προγράμματος.

  Για περαιτέρω πληροφορίες, σας παραπέμπουμε στα στοιχεία επικοινωνίας του ενημερωτικού φυλλαδίου.

  Καλή μας συνέχεια.

  Με εκτίμηση, εκ μέρους των ομάδων εργασίας του ΚΕΓ και του Προέδρου, καθηγητή Ι.Ν. Καζάζη,

  Άννα Κοκκινίδου.

  Υπεύθυνη Διαχείρισης ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ.

   
  Φωτογραφία Άννα Κοκκινίδου
  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ: έκδοση και αποστολή.
  από Άννα Κοκκινίδου - Παρασκευή, 31 Ιούλιος 2015, 12:58 μμ
   

  Αγαπητοί φίλοι και συνάδερφοι,

  όπως προαναφέρθηκε σε προηγούμενη ανακοίνωση, η διαδικασία της έκδοσης και αποστολής των πιστοποιητικών για όλες τις ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Αυγούστου-μέσα Σεπτεμβρίου 2015 για λόγους διαδικαστικούς. Πρωτίστως, πρέπει να τελειώσουν οι ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α με τελική έκδοση αποτελεσμάτων και βαθμών.

  Σε περίπτωση που συντρέχει σημαντικός λόγος και κάτι επείγον για την έκδοση βεβαίωσης επιτυχίας, σας παραπέμπουμε στο webmail μας, όπου μπορείτε να στείλετε αίτημα για αποστολή ηλεκτρονικής βεβαίωσης (programma.diadromes@gmail.com). Παρακαλούμε με τον τίτλο του μηνύματός σας, π.χ. "αίτημα έκδοσης βεβαίωσης ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α", να υποδεικνύετε το θέμα της αλληλογραφίας. Αντιστοίχως, αν θέλετε να δηλώσετε αλλαγή διεύθυνσης ή να παραλάβετε αυτοπροσώπως το πιστοποιητικό, παρακαλούμε να στείλετε το συναφές μήνυμα με το αίτημά σας και τον αντίστοιχο τίτλο, σημειώνοντας και τις Διαδρομές που παρακολουθήσατε, π.χ. "Αλλαγή στοιχείων, ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Γ".

  Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και ευχόμαστε καλές διακοπές ή/και καλό υπόλοιπο των διακοπών.

  ΜΦΧ,

  Άννα Κοκκινίδου, Υπεύθυνη διαχείρισης ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ.