Διαδρομές στη διδασκαλία της νέας ελληνικής γλώσσας

Βικτωρία Παναγιωτίδου: Public profile

Βικτωρία Παναγιωτίδου

Φωτογραφία Βικτωρία Παναγιωτίδου

Φίλες και φίλοι των Διαδρομών καλώς ορίσατε στο επιμορφωτικό πρόγραμμα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας για τη διδασκαλία της νέας ελληνικής γλώσσας.

Είμαι η Παναγιωτίδου Βίκυ και εργάζομαι ως ερευνήτρια στο τμήμα στήριξης και προβολής της ελληνικής γλώσσας του ΚΕΓ από το 2001. Το κύριο αντικείμενο της εργασίας μου αφορά τις εξετάσεις πιστοποίησης επάρκειας της ελληνομάθειας και την κατάρτιση των δασκάλων, ενώ έχω πάρει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας.  Στις "Διαδρομές στη διδασκαλία της νέας ελληνικής γλώσσας" συμμετέχω ως διδάσκουσα στην πρώτη και δεύτερη ενότητα.

Είμαι απόφοιτη των τμημάτων αγγλικής και γαλλικής φιλολογίας του Α.Π.Θ. και του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής (κατεύθυνση εκπαίδευση ενηλίκων) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τέλος, έχω αποφοιτήσει από το διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Α.Π.Θ. με τίτλο "Γλωσσική Επικοινωνία και η νεοελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα" με ειδίκευση τη "Νεοελληνική ως ξένη/δεύτερη γλώσσα"