Διαδρομές στη διδασκαλία της νέας ελληνικής γλώσσας

Στον συγκεκριμένο ιστοχώρο, σας παραθέτουμε ηχογραφημένα αρχεία για να τα χρησιμοποιήσετε, για παράδειγμα, ως υλικό για ασκήσεις Κατανόησης Προφορικού Λόγου. Τα αρχεία ηχογραφήθηκαν σε επαγγελματικό στούντιο ηχογράφησης με επαγγελματίες εκφωνητές.

Επιπλέον, σας δίνονται τα κείμενα που χρησιμοποιήθηκαν ως σενάρια για να μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας ασκήσεις. Τα κείμενα είναι σταθμισμένα σύμφωνα με τα επίπεδα ελληνομάθειας και έχουν συνταχθεί από τους συνεργάτες του ΚΕΓ (πρωτότυπα ή ως διασκευές υλικού). Στα ανώτερα επίπεδα ελληνομάθειας, από το Β2 ως το Γ2, έχουμε χωρίσει, για συντομία και πιο ευέλικτη χρήση, τα κείμενα σε μέρη, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στην τάξη σας ως ενιαία αρχεία (κάνοντας λίστα αναπαραγωγής τους) ή σε μέρη.

Σημειώνεται, επίσης, πως στο επίπεδο Α1 διατίθενται αρχεία που ενδείκνυνται για παιδιά και άλλα αρχεία για μεγαλύτερης ηλικίας μαθητές/ενήλικους. Τέλος, παρακαλούμε, στο πλαίσιο του σεβασμού των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, να αναφέρετε την πηγή των κειμένων και των ηχητικών αρχείων κατά τη χρήση τους. Άδεια χρήσης δεν απαιτείται, καθώς το υλικό διατίθεται ελεύθερα προς κάθε ενδιαφερόμενο χρήστη.