Διαδρομές στη διδασκαλία της νέας ελληνικής γλώσσας

Άννα Κοκκινίδου: Public profile

Άννα Κοκκινίδου

Φωτογραφία Άννα Κοκκινίδου

Υπεύθυνη διαχείρισης του προγράμματος.

Βιογραφικό CV:

 Σε σχέση με τα τυπικά μου προσόντα είμαι απόφοιτη του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επαγγελμάτων (ΝΟΠΕ)  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίουτων, καθώς και των Τμημάτων της Γαλλικής και της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας  της Φιλοσοφικής Σχολής  Θεσσαλονίκης  του ίδιου πανεπιστημίου. Έκανα  μεταπτυχιακές σπουδές στη Μετάφραση στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ) του Ιονίου Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. 

Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας  (ΚΕΓ) ως επιστημονική συνεργάτιδα. Το αντικείμενο εργασίας μου αφορά διαδικαστικά ζητήματα, την υλοποίηση ευρωπαϊκών δράσεων, την πιστοποίηση της ελληνομάθειας, και κυρίως τη συμμετοχή μου στο συντονισμό διάφορων έργων που αναλαμβάνει το ΚΕΓ, πάντα στο πλαίσιο μιας δυναμικής ομάδας εργασίας. 

Ο ρόλος μου στο πρόγραμμα "Διαδρομές" είναι οργανωτικός και διαχειριστικός. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το έχω ζήσει από το ξεκίνημά του, υπό την ευθύνη της καθηγήτριας κ. Νιόβης Αντωνοπούλου που συντόνιζε, με ξεχωριστή επιμέλεια, αποτελεσματικότητα και αγάπη,  όλους τους προηγούμενους κύκλους του. 

Στον ελεύθερο χρόνο μου, και γενικά, συγγράφω, ενώ τα ειδικά ενδιαφέροντά μου αφορούν τη μετάφραση, τη νομική (και ειδικά το δίκαιο της παιδείας), τη διδακτική, τη μεταφρασεολογία και την αξιολόγηση της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας.